Wie ik ben en wat ik doe.


Daan Bredewout -
Fysiotherapeut | Manueel Therapeut | Oefentherapeut Mensendieck
Echografist MSU | Craniofaciaal Therapeut (CRAFTA®) | Docent (CRAFTA®) i.o.

"Zorg verdient aandacht, kennis en kunde. Wat mij betreft geen grootschaligheid en vaste standaarden. Ik sta altijd open voor andere invalshoeken en volg ontwikkelingen in de gezondheidszorg op de voet." 


Prof. Dr. H. von Piekartz -
Manueel therapeut, docent, onderzoeker en clinicus

"Daan Bredewout weet het klinisch redeneren in alle facetten uitermate goed toe te passen bij vaak complexe casuïstiek zoals in het craniofaciale gebied."

 

Debby Mureau - 
Logopedist, stemauteur en presentatiecoach
"CRAFTA is bij uitstek de discipline die spanning in het hoofd-, hals- en keelgebied efficiënt en doeltreffend kan aanpakken. De ideale behandeling in combinatie met logopedie/stemtherapie en KNO-heelkunde als het gaat om stemproblemen bij beroepsspelers en zangers." 

Arjen van der Meij - 
Tandarts
"Veel mensen weten niet dat hoofd- en nekpijn hun oorsprong kunnen vinden in overbelasting van het kauwstelsel. Een craniofaciaal- of kaaktherapeut kan een belangrijke rol spelen in de behandeling daarvan."

Mijn achtergrond.

Van 1999 tot 2003 heb ik gewerkt als marinier. Na mijn werkzaamheden bij het Korps Mariniers ben ik in 2008 afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam als Oefentherapeut Mensendieck en tevens als Fysiotherapeut. Tijdens mijn studies én als werkzaam therapeut heb ik als personal trainer, sportmasseur en verzorger betaald voetbal gewerkt. Daarnaast heb ik diverse beweegprogramma’s en multidisciplinaire projecten begeleid en heb ik mij ingezet als kwaliteitsmedewerker HKZ. Sinds 2009 gebruik ik echografie MSU als ondersteuning voor diagnostiek. Binnen de manuele therapie ben ik gespecialiseerd in craniofaciale therapie (CRAFTA®). De Cranio Facial Therapy Academy is een zeer gespecialiseerde opleiding in manuele therapie voor het behandelen van pijn en stoornissen in het hoofd-, hals-, kaak- en nekgebied. Sinds 2016 ben ik binnen deze internationale opleiding docent CRAFTA® in opleiding. Het leren, doceren en assisteren stelt mij in staat mijn kwaliteit te verbeteren maar bovenal kennis te delen met andere fysio- manueel therapeuten en logopedisten.

Mijn visie en aanpak.

Na 10 jaar ervaring is het openen van een eigen praktijk een droom die uitkomt. De ervaring die ik de afgelopen jaren in het werkveld heb opgedaan, hebben mij, naast ervaring, ook een veranderend inzicht gegeven in wat zorg inhoudt en in moet houden. Wat mij betreft is aandacht voor de klacht weer de basis. Zorg verdient aandacht, kennis en kunde. Geen grootschaligheid en vaste standaarden. Ik sta altijd open voor andere invalshoeken en volg ontwikkelingen in de gezondheidszorg op de voet. Door mijn aanpak - specialistisch werken, goed onderzoek doen en modern handelen - ben ik staat kwaliteit en daarmee de beste zorg te leveren waarbij alle aandacht is voor de persoonlijke klachten van mijn patiënten.

"Wat mij betreft is aandacht voor de klacht weer de basis."


Pieter Fluitman -
Huisarts
Klachten in het nek-, hoofd- en halsgebied, zoals hoofdpijn en tinnitus, zijn in de huidige maatschappij een steeds vaker voorkomend probleem. Daan Bredewout weet, door zeer gericht onderzoek en behandeling, deze klachten doelmatig aan te pakken en is een zeer gedegen therapeut."

Drs. Sander Perry - 
Fysiotherapeut, klinisch epidemioloog
"Observeren, evalueren en verbeteren. Daan is continu bezig met het vergaren van vakliteratuur om zijn eigen handelen te verbeteren."

Drs. Robert Kuizenga - 
Manueel therapeut
"Daan ken ik al jaren als een zeer bekwame, prettige collega die zeer precies en professioneel werkt. Daarnaast is het ook nog eens een hele leuke vent!"